VAL 2022: SD slår tillbaka

2022 09 02

Socialdemokraterna kallar SD för ”en säkerhetsrisk för Sverige” och kräver att partiet redovisar samtliga kontakter som SD har haft med Ryssland före och efter invasionen av Ukraina.

Det framhävde försvarsminister Peter Hultqvist (S) och migrationsminister Anders Ygeman (S) på en pressträff i dag.

Nu svarar SD.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson går till hårt motangrepp.

Han kallar Socialdemokraternas presskonferens för ”diktaturfasoner”.

”Diktaturfasoner inför öppen ridå”

Diktaturfasoner inför öppen ridå. S har alltså en pressträff för att "informera" om oppositionen. Man tror knappt att det är sant. Partiet som gjort Sverige mer sårbart än någonsin, som formligen plågar befolkningen med skatter och hutlösa el- och bränslepriser, som avslöjats vara nedlusat av islamister, från ungdomsförbund upp till partistyrelse och ministernivå, skriver Jimmie Åkesson på Twitter.

Han fortsätter:

– Istället för att ta ansvar för de egna misslyckandena och omfattande demokratiska bristerna så ska man nu alltså "informera" om det parti som varnat för utvecklingen hela tiden.

– Regimen ska informera om regimkritikerna. Det kan inte bara vara jag som ser de tydliga parallellerna till historiens och nutidens auktoritära regimer och diktatorer, avslutar Jimmie Åkesson.

Flera reaktioner

Flera SD-företrädare har kritiserat Socialdemokraternas pressträff.

– Vad är det här för bananrepublik fasoner? skrev Oscar Sjöstedt, ekonomisk-politisk talesperson för SD, på Twitter.

– Skönt att Socialdemokraterna anstränger sig för sans och balans i debatten, framhöll SD:s rättspolitiske talesperson Tobias Andersson.

LÄS MER: STÄLLER KRAV PÅ SD – "EN SÄKERHETSRISK FÖR SVERIGE"

Foto: Sverigedemokraterna

Text: Redaktionen