I NATT: “McDonald’s” ryska ägare har bestämt sig – här är restaurangens nya namn

2022 06 13

Den nya ägaren Aleksander Govor har till slut bestämt vad de nya ryska “McDonald’s”-restaurangerna ska heta.

Förra veckan släppte restaurangen bilder på hur den nya loggan ska se ut, efter att McDonald’s sålt sina 850 restauranger i Ryssland till affärsmannen Alexander Govor, som en följd av landets invasion av Ukraina.

Nytt namn fastslaget

Nu har den nya ägaren även bestämt sig för vad den nya kedjan ska heta, rapporterar Reuters.

Men det blev varken Fun and Tasty, The Same One, Just Like That eller Open Checkout, som det ryktats om vid ett tidigare skede.

Känner sig spänd

Nya namnet blir istället Vkusno & tochka, eller “Tasty and that’s great” på engelska.

– Jag är spänd på att introducera vårt nya namn, Vkusno & tochka, förklarade generaldirektören Oleg Paroev inför en samling reportrar på söndagen, rapporterar ryska nyhetsbyrån Tass.

Tar bort “Mc”

Den nya kedjan kommer att använda sig av nya namn på menyerna, även om innehållet mer eller mindre kommer att bestå. Den stora skillnaden är att prefixet “Mc” inte längre får användas på burgarna, skriver Reuters med hänvisning till den ryska nyhetsbyrån.

Enligt samma källa ska de som tidigare arbetade på McDonald’s restauranger i landet få ha kvar sin anställning även på “Tasty and that’s great”.

Premiär i Moskva

I helgen slog den första restaurangen av “Tasty and that’s great” upp portarna i Moskva, rapporterar BBC, efter att McDonald’s alltså valt att lämna landet på grund av den humanitära krisen och “förutsägbar arbetsmiljö” med anledning av kriget i Ukraina.

Toppade inte första premiären

Det var måhända inte lika festligt och ståtligt som när den första McDonald’s-restaurangen öppnade i staden 1990, efter att Berlinmuren fallit och markerat slutet på eran för Sovjetunionen.

– Det var väldigt symboliskt. En synlig spricka i Järnridån. Cirka två år senare kollapsade Sovjetunionen, säger den ryska experten Darra Goldstein vid Williams College, till CNN.

Foto: J. Ganbold resp Pressbild