VÅLDSBROTT: 25-åring hittad död – nytt misstänkt mord

2022 11 16

Ännu ett våldsbrott har ägt rum i hårt drabbade Gästrikland. En man, misstänkt mördad, har hittats i Gävle.

I hårt våldsbrottutsatta Gästrikland misstänks ännu en person ha bragts om livet. Det var vid 22-tiden på tisdagskvällen som en man i 25-årsåldern hittades livlös i bostadsområdet Söder i Gävle.

– Privatpersoner anträffade en man i 25-årsåldern livlös i ett bostadsområde och skadorna pekar på att han har blivit utsatt för brott, framhåller Jonas Eronen, presstalesperson i polisregion Mitt, för SVT.

Platsen har spärrats av och polisen inledde så snart möjligt en brottsplatsutredning.

– Det är flera enheter på plats och vi har inlett särskild händelse, sa presstalespersonen och förklarade en ”särskild händelse” gör att fler poliser kan sättas in och därmed avlasta ordinarie personal.

Ingen gripen på onsdagsmorgonen

Ännu vid 5.30-tiden på onsdagsmorgonen hade någon misstänkt gripits.

Händelsen kommer i en del av Gästrikland som har varit präglat av flera våldsbrott den senaste månaden.

Bland dåden med dödlig utgång märks dels händelsen i Sandviken där en man på cykel sköts ihjäl, dels dådet i Gävlestadsdelen Sätra där ytterligare en man sköts ihjäl.

För det misstänkta mordet i Sandviken är ännu ingen gripen, medan tre tonåringar, 15, 16 respektive 17 år, har gripits misstänkta för händelsen i Gävle.

Ansträngt läge

Lägg till dessa händelser en misshandel i centrala Gävle och skottlossning vid Gävle tågstation och bilden av ett oroligt Gävle, Gävleborg, tonar upp.

– De senaste veckorna har det inträffat flera mordförsök och mord i Gävle, så man kan i det hänseendet säga att det råder en ansträngd situation, framhåller Eronen för kanalen.

Foto: Polisen

Text: Redaktionen