UTRIKES: Putin hånades av världsledare för sitt nakna bröst – slår tillbaka

2022 06 30

Flera ledare vid G7-mötet gjorde narr av diktatorn för att han ofta poserar med bar bringa.

Bland annat skämtade Storbritanniens premiärminister Boris Johnson om att G7-ledarna borde “visa upp sina bröstmuskler” för att visa att “vi är tuffare än Putin”, och hänvisade bland annat till en bild där den ryska ledaren sitter barbröstad på en häst. Det rapporterar BBC.

Putin svarar: "En äcklig syn”

Nu har den ryska diktatorn svarat på de hånfulla kommentarerna. När han på en presskonferens i Turkmenistan ombads kommentera Johnsons uttalande verkade han inte speciellt sugen på att se några motsvarande bilder på den brittiska premiärministern eller hans kollegor i G7.

– Jag vet inte om de ville ta av sig ner till midjan eller under midjan, men jag tycker att det skulle vara en äcklig syn i alla fall, säger Putin enligt BBC.

“Sluta drick och börja träna”

Han rekommenderade även G7-ledarna att sluta dricka alkohol och börja träna och idrotta istället.

Diktatorn lovade även att han skulle ge världsledarna beröm om de satte igång att jobba med sig själva för att nå karaktär och framgång.

Önskade Putin vore en kvinna

Boris Johnson har även hånat Putins maskulinitet och uttalade sig om att världen skulle mått bättre om en kvinna styrde Kreml istället.

– Om Putin vore en kvinna, vilket han uppenbarligen inte är, men om han vore det så tror jag verkligen inte att han hade gett sig in i en galen machoinvasion med krig och våld som han har gjort, sade han igår i en intervju med tyska TV-bolaget ZDF enligt The Guardian.

Slog tillbaka mot Johnson

Även detta uttalande kommenterade Putin, och hänvisade till konflikten mellan Storbritannien och Argentina om Falklandsöarna 1982.

– Jag vill påminna om händelserna i den senaste historien, när Margaret Thatcher bestämde sig för att starta militära fientligheter mot Argentina för Falklandsöarna, säger han enligt BBC.

“Ingen korrekt anspelning”

Han tillade:

– Därför tror jag inte att detta är en särskilt korrekt anspelning på vad som händer idag, inte från Storbritanniens nuvarande premiärminister i alla fall.

Tio veckor lång konflikt

Konflikten Putin syftar på pågick under tio veckor 1982 då argentinska trupper intog Falklandsöarna, en brittisk koloni i södra Atlanten.

Enligt argentinarna var öarna ett arv till deras land från Spanien som de ville ta tillbaka. Britterna svarade med att skicka väpnade styrkor för att försvara marken. Argentina gav upp efter lite mer än två månaders strider.

Foto: President of Russia Office

Text: Redaktionen