UPPGIFTER: 18-åringen ringde polisen efter skolattacken

2022 03 22

– Jag sitter på tredje våningen och jag har lagt ifrån mig vapnen och jag har mördat två personer.

En 18-årig elev, som misstänkts för att ha mördat två kvinnor i 50-årsåldern med yxa och kniv, uppges själv ha larmat 112 efter attacken på gymnasieskolan Malmö Latin, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Elev på skolan

Den misstänkte gärningsmannen är själv elev på skolan. Klockan var 17.12 när polisen fick larmet om pågående dödligt våld på skolan.

Gärningsmannen misstänkts för att ha gått till attack med yxa och kniv. Ett 50-tal personer befann sig i skolan när attacken inträffade. Två kvinnor skadades i attacken och fördes till sjukhus.

Två kvinnor döda

Under kvällen meddelade polisen att de två kvinnorna i 50-årsåldern avlidit och att deras anhöriga är underrättade.

– Det är med stor sorg som vi kan konstatera att två personer mist sina liv i denna fruktansvärda händelse och våra tankar går till deras anhöriga och vänner, säger Petra Stenkula, chef för polisområde Malmö, i ett pressmeddelande.

Båda kvinnorna var anställda på skolan.

Anhållen

Gärningsmannen har under natten anhållits misstänkt för mord. Det bekräftar Peter Tobisson, inre befäl på polisen i Malmö för SVT Nyheter Skåne.

Gripandet ska ha skett utan dramatik och den misstänkte gärningsmannen uppges ha erkänt dådet, rapporterar Aftonbladet.

Spärrat av bostad

Samtidigt har polisen spärrat av en bostad i en mindre ort i Skåne. Det ska röra sig om den misstänktes bostad, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Motiv okänt

Motivbilden till attacken är okänd, men polisen utgår från att gärningsmannen agerade ensam.

–  Nu väntar ett stort arbete för att kunna förstå vad som hänt och det bakomliggande motivet till denna fruktansvärda händelse, säger Åsa Nilsson, chef för lokalpolisområde Malmö norr, i ett pressmeddelande.

Arkivfoto: Polisen Linköping FB

Text: Redaktionen