Ung Centertopp slutar helt

2021 04 06

Centerns ekonomisk-politiske talesperson Emil Källström lämnar sina uppdrag i riksdagen, partistyrelsen och Örnsköldsviks kommunfullmäktige i slutet av mandatperioden.

– Jag sade redan när jag blev invald via personval att jag inte tänkte bli politiker på heltid livet ut. Efter tolv år och tre mandatperioder tänker jag infria det löftet, säger 34-åringen till tidningen Nordsverige. 

Han har suttit i riksdagen sedan 2010.

– Jag kommer givetvis att vara kvar i Centerpartiet, men ställer inte upp för några som helst uppdrag under den kommande mandatperioden. Jag vet ännu inte vad jag ska göra när jag lämnar riksdagen efter valet nästa år. Men jag stänger inte dörren för framtida kommunala uppdrag, säger han.

Han betonar även att han säger blankt nej till de två års inkomstgaranti som han enligt lag har rätt till efter tiden i riksdagen.

– Jag tänker inte ta ut en enda dag av detta. Jag är 34 år och räknar med att kunna försörja mig, säger han till tidningen.

SR Västernorrland uppger att han inte ger några detaljer om framtiden efter politiken mer än att hans familjs fasta punkt blir gården utanför Örnsköldsvik.

 
[forminator_poll id="2759"]