Så ska gängkriminella stoppas i Sverige

2021 05 21

De gängkriminella ska bli av med sina lyxiga statussymboler.

– Vi ska plocka bilarna och klockorna och guldkedjorna.

Det säger inrikesminister Mikael Damberg (S) när det gäller en förstärkt inriktning för hur man ska stoppa de kriminella gängens härjningar i samhället. Han förklarar att de gängkriminella ska tvingas förklara hur de fått tag på sina lyxiga kapitalvaror.

– Vi ska tvinga de kriminella att redovisa hur de fått tag i dem, annars faller de tillbaka till staten, säger Damberg till Aftonbladet.

Polisens arbete mot de gängkriminella är nu mer framgångsrikt än på många år och de är under allt större press berättar Stockholms biträdande regionpolischef Robert Karlsson för tidningen.

Mikael Damberg är glad över polisens framgångar.

– Vi ser hur våldet minskar i de utsatta områdena tack vare det framgångsrika arbetet att lagföra dessa personer, säger han till Aftonbladet.

Genom att lägga beslag på de gängkriminellas lyxiga bilar och dyra klockor så slår man mycket hårdare mot kriminaliteten än man kanske kan tro. För många kriminella är de luxuösa kapitalvarorna nämligen beviset på att de ”lyckats i livet” och när polisen riktar in sig på att beslagta dessa dyra artiklar kan intresset för den kriminella banan sjunka.

[yop_poll id="82"]