Nya uppgifter om hur coronaviruset kan ha uppstått – På ett labb i Kina

2021 05 24

Tre forskare från labbet i Wuhan insjuknade redan i november 2019 så pass allvarligt att de tvingades söka sjukhusvård enligt amerikanska underrättelserapporter.

Detta rapporterar den högt ansedda tidningen Wall Street Journal som konstaterar att uppgifterna kan öka kraven på ytterligare utredning om coronaviruset kommer från det kontroversiella kinesiska labbet i Wuhan där epidemin startade.

Redan under Regeringen Trump slog USA:s UD fast att flera forskare vid Wuhans Virologiska Laboratorium insjuknade hösten 2019.

–Med symtom som liknar Covid-19 såväl som vanlig säsongsinfluensa, stod det i Trumprapporten.

Uppgifterna om antalet forskare, tidpunkten för deras insjuknande och deras sjukhusvistelse avslöjas nu precis innan WHO ska hålla nästa möte om hur coronaviruset uppstod.

–Informationen som vi fått från flera olika källor var av utmärkt kvalitet. Den var mycket precis. Däremot framgick det inte exakt vad de blev sjuka av, säger en myndighetskälla enligt Wall Street Journal.

Kina har konstant förnekat att viruset skulle ha spridits från Wuhans labb av misstag men det är senda tidigare känt att labbet forskat om coronavirus i fladdermöss och Kina har inte velat samarbeta med WHO och har nekat till att lämna ut efterfrågad data.

[yop_poll id="88"]