MP sågar Centerns bud – Centern offrar miljön anser De Gröna

2021 07 05

Miljöpartiet avfärdar Centerns nya bud för att rösta fram Stefan Löfven (S) som statsminister igen.

– Vi har landat i att vi inte kan ställa upp på de krav som C ställt när det kommer till strandskyddet och skogen. Vi tänker inte förhandla bort skydd av naturen och allemansrätten, säger Per Bolund (MP).

– Miljöpartiet kommer inte acceptera Centerpartiets krav på att slakta skydd av skog och natur. Vi kommer inte medverka till att förstöra värden som inte går att återskapa när de väl är borta. Klimatet, miljön och naturen ska inte betala priset för den här regeringskrisen. Miljöpartiet kommer rösta grönt till Stefan Löfven och rött till Ulf Kristersson. Vi vill hitta en väg fram tillsammans med partier som delar grundläggande värderingar om ett öppet Sverige med oss. Men det kräver en riktig förhandlingsvilja och det har inte Centerpartiet visat idag. Nu är det dags att förhandla vidare. Vid det förhandlingsbordet kommer vi att prioritera klimatet, naturen och miljön, säger Märta Stenevi (MP).

ANALYS

Miljöpartiet kan väntas få igenom en rad andra krav i kommande S-MP-budget för att fortsatt stödja Stefan Löfven som statsminister som motvikt till Centerns krav om strandskydd, skogsfrågor och arbetsrätten.