JUST NU: Trump rasar efter nytt besked – vill göra comeback i Vita huset

2022 06 02

Frikännandet av Hillary Clintons advokat får Donald Trump att vilja bli president på nytt.

Advokaten Michael Sussmann, som arbetade för Hillary Clinton under presidentkampanjen 2016, stod anklagad för att ha ljugit för FBI om att ha drivit fram information med målet att misstänkliggöra Donald Trump och expresidentens påstådda kopplingar till Ryssland.

Trump går i taket

Men advokaten friades av juryn, och det får Trump att gå i taket.

– De spionerade på min kampanj. De åkte fast. Om en republikan skulle ha gjort det (...) skulle det ha varit ett virtuellt dödsstraff, säger den forne presidenten till Fox News.

Vill göra comeback

Domen får dessutom ytterligare en effekt om man ska tro Trumps ord. 

Expresidenten låter nämligen meddela att frikännandet av Sussmann har gjort honom mer motiverad än någonsin att inte bara ställa upp i nästa presidentval, utan även återigen kliva in i Vita huset som USA:s president.

“Kämpa ännu hårdare”

– Om något, det får mig att vilja kämpa ännu hårdare. Om vi inte vinner är vårt land förstört. Vi har dåliga gränser, dåliga val och ett domstolssytem som inte fungerar som det ska. Vårt land förstörs systematiskt, säger Trump till den amerikanska tv-kanalen.

Misstänktes undanhålla information

I rättegångsförhandlingarna anklagades Sussmann för att ha undanhållit information för FBI om att han representerade Clintons kampanj samtidigt som han förmedlade uppgifter om påstådda kopplingar mellan ryska Alfa Bank och Trump Organization, skriver The Guardian.

“Lättad”

Efter förhandlingarna mötte advokaten pressen.

– Jag berättade sanningen för FBI, och juryn insåg tydligt det med sin enhälliga dom idag. Trots att jag är falskt anklagad är jag lättad över att rättvisan till slut segrade i mitt fall, säger Michael Sussmann enligt CNN.

Biden och Trump troliga kandidater

Nästa presidentval äger rum hösten 2024. Den sittande presidenten Joe Biden kommer vid det laget att vara 82 år gammal.

Enligt mätningar är det just Donald Trump, 78 år, som är den mest sannolika motkandidaten till Biden.

Foto: Donald Trump

Text: Redaktionen