Tillbaka i toppen

2021 11 09

Stefan Löfven är återigen nummer ett bland Sveriges partiledare.

Det framgår av Sifos nya förtroendeliga som visar att statsministern återigen har ökat i förtroende och därmed har gått förbi moderatledaren när svenska folket svarar på vem man har ganska stort eller mycket stort förtroende för bland partiledarna.

Bästa nivån hittills för L

Även Liberalernas Nyamko Sabuni ökar i mätningen och når sin bästa nivå hittills.

– Nu har Sabuni uttalat sig en del kring lag och ordning som är en viktig fråga för väljarna, säger Sifos opinionschef Toivo Sjörén till Expressen.

Nooshi poppis hos m-väljare

Vänsterledaren Nooshi Dadgostar glider in på bronsplatsen och hon lyckas till och med med bedriften att få tummen upp av hela 20 % av Moderaternas väljare

– Förtroende betyder inte att man delar åsikt, det handlar mer om hur rak och tydlig personen är. Och Dadgostar har skaffat sig respekt för sin hantering kring regeringskrisen, säger Toivo Sjörén till tidningen.

Annies otroliga siffror

I mellanskiktet återfinns Annie Lööf (C), Jimmie Åkesson (SD) och Ebba Busch (KD) och ser man på partiledarnas stöd i det egna partiet så ligger Annie i topp med otroliga 93 %.

Här är Sifos nya förtroendeliga för september med förra mätningen inom parentes:

▪40 % (+4) Stefan Löfven (S)

▪38 % (+0) Ulf Kristersson (M)

▪32 % (-1) Nooshi Dadgostar (V)

▪29 % (+2) Annie Lööf (C)

▪28 % (-2) Jimmie Åkesson (SD)

▪27 % (+1) Ebba Busch (KD)

▪14 % (+4) Nyamko Sabuni (L)

▪11 % (-1) Per Bolund (MP)

▪9 % (-2) Märta Stenevi (MP)

ANALYS

Stefan Löfven är sett till förtroendesiffrorna på väg att kunna sluta med flaggan i topp. Han kommer att lämna vid S-kongressen i november och därefter blir det intressant att se hur väl den nya S-ledaren lyckas i förtroendemätningarna. Det är möjligt att Ulf Kristersson (M) då går upp i täten.

För MP är mätningen klart problematisk. Båda språkrören ligger i botten och båda tappar dessutom. Partiet är i behov att ett lyft inför valåret. Nooshi Dadgostar är däremot i toppform.

Foto: Stefan Löfven, FB, Annie Lööf, FB, SD, FB, L FB, Ebba Busch, FB, M, V FB, 

[yop_poll id="614"]