– Tänker inte ta time-out

2021 05 29

Ebba Busch (KD) bestrider anklagelserna och tänker inte ta time-out även om hon blir åtalad.

Det var en stridbar KD-ledare som mötte media direkt efter dagens förhör om misstanken om grovt förtal. Journalisterna var ivriga och hade en rad frågor när Ebba kom ut från förhöret.

– Det här har ju varit ett väntat förlopp och jag har sett fram emot att få lov ge min syn på saken till förundersökningen och det här är ju första gången som jag har getts möjlighet att göra det. Det har ju skett idag. Jag bestrider självklart det här, säger KD-ledaren till media.

Medieuppbådet frågade sen Ebba om hon tänker ta time-out om hon blir åtalad.

– Nej det kommer jag inte att göra. Jag vet att jag har ett väldigt starkt stöd i partiet och förtroende även i relation till den här frågan. Så nej, det kommer jag inte att göra, svarade Ebba.

Därefter fick hon följande fråga:

Påverkas inte ditt förtroende överhuvudtaget av att du nu är misstänkt för ett brott?

– Nej som sagt vi har haft en dialog löpande i partiet kring den här frågan. Och jag känner mig väldigt trygg med det förtroende och det stöd som jag har i partiet.

Ebbas advokat Thomas Olsson ser positivt på det hela.

– Vi ser med tillförsikt fram emot att det här kommer att läggas ned, säger han till TT rapporterar Aftonbladet.

ANALYS

En stridbar partiledare som slår tillbaka och tror på sig själv har större chans att lyfta sitt parti än en tillbakadragen partiledare som ger bilden av osäkerhet. I linje med detta ökar Ebbas chanser till opinionslyft när hon som idag har en mer rättfram och offensiv approach.