Stor polisjakt efter skjutning

2021 07 18

En stor polisjakt pågår i Stockholm efter att tre personer skadats i samband med en skottlossning.

Det uppger flera medier och polismyndigheten bekräftar att skottlossningen uppmärksammades av en rad personer.

– Vi fick in många samtal om skottlossning och har fått kännedom om att det ska finnas en eller flera personer som har skadats. Vi jobbar med att få tag på dem och ge dem eventuell vård, säger Mats Eriksson vid Stockholmspolisen till Expressen. 

Tre till sjukhus

Enligt uppgifter till tidningen har tre personer tagits till sjukhus efter skottlossningen som ägde rum i Flemingsberg i södra Stockholm enligt polisen. 

En stor polisjakt pågår för att fånga in gärningsmännen och enligt uppgift skall flera personer redan ha gripits. Expressen har informerats om att skottlossningen ägde rum vid två platser och att en av dem ligger nära av Södertörns tingsrätt. 

Har gjort fynd

– Vi söker efter gärningspersoner, eventuella flyktfordon och pratar med vittnen. Brottsplatserna ska säkras med spår, sådant som kan hjälpa oss i utredningen framöver, uppger Stockholmspolisen till Aftonbladet.

– Vi har gjort vissa fynd. Vilka det handlar om vill jag inte gå in på i nuläget, men det är saker som är viktiga för förundersökningen, säger Stockholmspolisen till DN.

Polisen uppger till SVT att motiven bakom skjutningen ännu är okänd.

Arkivfoto: Polisen Norrmalm

[yop_poll id="368"]