JUST NU: Putins lakejs nya kärnvapenhån – hotar Storbritannien

2022 05 02

En av Rysslands största Putinvänner, journalisten och nyhetschefen Dmitrij Kiseljov, har varnat Storbritannien för att Kreml kan förinta landet med en enda kärnvapenrobot.

I rysk stats-tv konstaterar Dmitrij Kiseljov att Ryssland har makten att slå ut Storbritannien med en enda kärnvapenrobot som kan ”sänka Storbritannien en gång för alla”, rapporterar Sky News.

Placerat ut kärnvapen

Vidare hävdar Kiseljov att den ryska diktatorn Vladimir Putin placerat ut Rysslands kärnvapenstyrkor i stridsberedskap efter ett påstått uttalande från Johnsons om  ”ett vedergällningsanfall mot Ryssland”, uppger Sky News.

Den Kreml-vänliga journalisten fortsatte sitt resonemang:

– I allmänhet verkar de i Storbritannien vara förvirrade. Varför hotar de stora Ryssland med kärnvapen när de bara är en liten ö?

Fortsatte att håna

Kiseljov fortsatte att håna Storbritannien genom att säga att "landet är så litet att en enda Sarmat-robot är tillräcklig för att sänka ön en gång för alla”.

– En enda avfyring Boris och England finns inte längre, sa Dmitrij Kiseljov, enligt Sky News.

Under tv-sändningen ska Kiseljov även ha delat en film med datorgenererad grafik som visar hur en rysk robot skjuts upp mot Storbritannien.

Putins spinndoktor

Dmitrij Kiseljov är chef för den statligt kontrollerade nyhetsbyrån Rossija Segodnja. Han är känd för sin vänliga inställning gentemot den ryska diktatorn och har benämnts som en av Putins främsta ”spinndoktorer”.

Sverige

Tidigare har han bland annat gjort sig känd för sina hätska uttalande mot Sverige och svenska barnprogram. Han kritiserade SVT:s barnprogram ”Biss och Kajs” 2013 i ett försök att kväva den västvänliga ukrainska oppositionen.

– Det här exemplifierar den typ av västerländsk dekadens som väntar Ukraina om landet går med i EU, sa han då.

Foto: President of Russia Office

Text: Redaktionen