Politiker gripen för gruppvåldtäkt – Partiet är chockat

2021 10 30

– Jag är djupt chockad. Detta är oerhört allvarligt.

Det säger partiets vice ordförande till Aftonbladet med anledning av den ytterst allvarliga händelse som nu rullas upp.

Gruppvåldtäkten filmades

En kvinna har gruppvåldtagits av omkring tio misstänkta gärningsmän på en tillställning i Gävleborg rapporterar Aftonbladet. Det grova övergreppet spelades dessutom in med en kamera.

– Övergreppet har filmats. Det är ett minst sagt magstarkt ärende, säger åklagare Cristina Hildebrand till tidningen.

Sammanlagt ett tiotal personer ska ha våldtagit kvinnan och övergreppet filmades av några av de misstänkta  gärningsmännen uppger Sveriges Radio.

– Det som gör att vi nu har kunnat börja identifiera de här misstänkta gärningspersonerna är att vi har hittat film och annat bildmaterial  som gör det möjligt att identifiera olika personer helt enkelt, säger åklagare Christina Hildebrand till SR.

Alla inblandade är vuxna

Gruppvåldtäkten skall ha ägt rum när kvinnan hade somnat och åklagarmyndigheten i Falun uppger att det handlar om grov våldtäkt och gruppvåldtäkt.

– Alla inblandade är vuxna, de är inte heller unga vuxna, säger åklagaren till Aftonbladet som avslöjar att fyra personer är frihetsberövade.

De folkvalda politikern gripen

Den misstänkta politikern är förtroendevald i Gävleborgs län och greps på torsdagen enligt tidningen.

– Jag anser att bevismaterialet är bra, säger åklagaren till Aftonbladet.

Gruppvåldtäkten ska ha ägt rum på en tillställning i maj 2020 och offret var enligt åklagaren alkoholpåverkad och bedöms inte ha haft möjlighet att lämna platsen.

Partiet chockat

En av de misstänkta gärningsmännen ska vara hemmahörande i Dalarna vilket även kvinnan är.

Partiets vice ordförande är chockad över beskedet rapporterar tidningen.
– Jag är djupt chockad, det är svårt för mig att ta in. Detta är oerhört allvarligt. Det här känner jag inte till alls, säger vice ordföranden till Aftonbladet.

Tidningen uppger inte vilket parti det handlar om men partiets vice ordförande uppger för tidningen att den misstänktes partipolitiska karriär är över.

Foto: Polisen Linköping, FB