Polisen säger ja till pizzakravet – 20 kebabpizzor till mördarna

2021 07 22

– Det var stressigt att göra dem för vi hade inte så mycket kebabkött färdigt.

Det säger pizzabagaren Beshar Toma, 46 år, till Expressen. Han har hållit i trådarna för bakningen av alla kebabpizzor som gisslantagarna krävt för att släppa en av de två vikarierna som tagits som gisslan vid det dramatiska gisslandramat som pågår utanför Eskilstuna.

Tidningen rapporterar att vakter från Kriminalvården har hämtat de 20 kebabpizzorna från pizzerian som ligger i närheten.

Därför ja till pizzakravet

Den pensionerade polisen Torbjörn Sivertsson som har mycket lång erfarenhet av gisslanförhandlingar kastar ljus över hur det kommer sig att polisen inte avvisat pizzakravet utan tvärtom sagt ja.

– Då är man inne i förhandlingarna, att man gör det här mot att de släpper en ur gisslan, säger polis Sivertsson till Aftonbladet. Han framhåller att förhandlarna har olika tillvägagångssätt för att nå fram till gisslantagarna.

Nationella Insatsstyrkan

Enligt uppgifter till Aftonbladet gör sig nu Nationella insatsstyrkan beredd att in i Hällbyfängelset där dramat utspelar sig. Flera svarta skåpbilar har kört in till fängelset enligt tidningen.