Polisen jagar två knivmän

2021 10 03

Efter mordförsöket på en 17-åring och en 18-åring i Halland har nu polisen gjort ett genombrott och jagar två misstänkta gärningsmän vars namn polisen har kunnat fastställa.

Det var i går morse som två killar överfölls brutalt vid Östergårdsskolan i Halmstad och enligt SVT handlar det om mordförsök.

Knivhöggs i magen

En av pojkarna höggs i magen med en kniv och båda fick föras till sjukhuset.

– Den andra personen har blivit misshandlad och hotad med en kniv, men det utfallet tog i en jacka han hade på sig, säger Christer Fuxborg vid Polisregion Väst till SVT.

Svart jacka och solglasögon

Polisen hade initialt svaga uppgifter men det stod i alla fall klart att två gärningsmän hade setts springa från platsen varav en ska ha burit svart jacka, jeansbyxor och solglasögon. Hundpatruller sattes in men förgäves – man lyckades inte fånga de skyldiga.

Ny information

Han som knivhöggs opererades senare vid sjukhuset i Halmstad och var efter operationen så pass talbar att han kunde höras av polisen. Även det andra offret hördes av polisen som därmed fick värdefull information i sin jakt på förövarna. Och nu kan polisen gå ut med ny information i ärendet som rubriceras som mordförsök.

Skruvar upp polisjakten
Polisen har kunnat få fram identiteten på två misstänkta gärningsmän och har därmed kunnat skruva upp polisjakten på förövarna.

– Vi ska ta kontakt med åklagare för att få tvångsmedelsbeslut. Alltså beslut om eventuella husrannsakningar eller hämtningar till förhör, säger Tina Nielsen vid Hallandspolisen SVT.

Arkivfoto: Polisen, FB