Nya besked från Esbjörn om huset – Överklagar förlikningen

2021 11 14

81-årige Esbjörn Bohlin hävdar återigen att han lurats om husköpet och har nu överklagat förlikningen med Ebba Busch.

Det rapporterar Altinget som tagit del av överklagan.

–Jag fick enbart avtalet med Ebba uppläst för mig. Både advokaten och en till sa att jag var tvungen att skriva på och godkänna, skriver Esbjörn i överklagan.

Nu har han skaffat ett nytt juridiskt ombud som har hjälp honom att överklaga frågan till Svea hovrätt.

Esbjörn sågar sina advokater

Esbjörn är även missbelåten med sina tidigare advokater och tycker inte att han fick vad han betalade för. 

– Jag fick inte ta med mig avtalet hem och läsa i lugn och ro innan jag skrev på. Att jag inte fått se avtalet i sin helhet och fått tagit del av det i lugn och ro innan jag skrev på gör att jag känner mig orättvist behandlad. Jag är ledsen och ångrar att jag inte orkade stå upp för mig själv. Jag är också ledsen över att jag inte fick den hjälp jag borde ha fått och önskade från advokaterna som jag betalar för, framför Esbjörn i sin skrivelse.

Anstånd till 26 november

Uppsala Tingsrätt mottog Esbjörn överklagande under måndagen rapporterar Altinget som klargör att det juridiska ombudet önskar anstånd till 26 november för att samtala närmare med Esbjörn för att vidare kunna föra hans talan och inkomma med bevisuppgifter med mera.

Avfärdar Esbjörns besked

Ebba Buschs advokat avfärdar emellertid Esbjörns senaste besked.

– Min uppfattning är att det helt saknas grund för att överklaga. Formellt så kan man överklaga även en stadfäst förlikning men utgångspunkten är att det är ett bindande avtal som träffats mellan parterna, säger Ebba Buschs advokat Katrin Björklund till TT rapporterar SVT.

Foto: Kristdemokraterna