JUST NU: Ny smäll för Bulletin

2022 06 14

Webbtidningen Bulletin riskerar att åka på en ny smäll.

Tidningen har med kort varsel strukits  från ärendelistan för morgondagens möte i Mediestödsnämnden, rapporterar Expressen.

Nya uppgifter om fusk

– Beslutet att stoppa ärendet togs av Myndigheten för press, radio & tv som fått nya uppgifter om fusk som nu ska utredas, uppger tidningen.

Kajsa Rohdin, myndighetschef för MPRTV, bekräftar uppgifterna för Expressen.

Hon meddelar att punkten om Bulletins driftstöd stryks i väntan på en ny utredning som ska fastslå om tidningen har rätt att ta del av stödet. Anledningen är att nya uppgifter om tidningens verksamhet har tillkommit. 

Konkurs i februari

Bulletin försattes i konkurs i februari. En enskild borgenär agerade mot Bulletin då hon inte fått tillbaka sitt lån till tidningen, rapporterade SVT.

– Stockholms tingsrätt har i dag den 18 februari 2022 försatt Bulletin AB i konkurs efter ansökan från en enskild borgenär. Som konkursförvaltare har advokaten Lars Ehrstedt förordnats, skrev tingsrätten på sin webbsida.

Köptes tillbaka

Grundaren Tino Sanandaji köpte tillbaka konkursboet i mars för att kunna fortsätta driva den högerkonservativa webbtidningen. Tre månader senare kan det vara dags igen. 

Det plötsliga beskedet innebär att tidningen inte kommer att få något stöd nästa månad, och därmed riskerar en ny konkurs, erfar Expressen.

Hade högt sikte

Webbtidningen Bulletin öppnade portarna i december 2020 med siktet inställt på att bli en framgångsrik röst på högersidan. Bland förgrundsgestalterna syntes ekonomen Tino Sanandaji, Pontus Tholin, Paulina Neuding och Thomas Gür. Andra välkända profiler på tidningen har varit Ivar Arpi, Alice Teodorescu Måwe och Per Gudmundson.

Stora bråk

Det blev dock ingen långvarig framgångssaga utan istället har det varit stora bråk som avhandlats i pressen och höga tongångar och anklagelser mellan olika personer internt på Bulletin.

Foto: T. Barbhuiya

Text: Redaktionen