Nattsvart besked för webbtidningen Bulletin

2022 02 21

 Webbtidningen Bulletin försätts i konkurs.

Det meddelar Stockholms tingsrätt i dag.

Ansökan från enskild person

– Stockholms tingsrätt har i dag den 18 februari 2022 försatt Bulletin AB i konkurs efter ansökan från en enskild borgenär. Som konkursförvaltare har advokaten Lars Ehrstedt förordnats, rapporterar tingsrätten på sin webbsida.

En miljon kronor

Det handlar om en enskild borgenär som har agerat mot Bulletin då hon inte fått tillbaka sitt lån till tidningen, uppger SVT.

Entreprenören Pia Ribbhammar lämnade förra månaden in en konkursansökan på en miljon kronor som hon krävde tillbaka men menar att Bulletin inte har återbördat till henne.

Menade att pengarna skänkts

SVT rapporterar dock att Bulletins styrelseordförande menar att hon i själva verket har skänkt pengarna. Och nu har domstolen tagit ställning i frågan och resultatet har inte utfallit i Bulletins favör.

På obestånd

– Tingsrätten har efter att konkursförhandling hållits i ärendet funnit att den ansökande borgenären har en fordran på Bulletin AB och att Bulletin AB är på obestånd, varför bolaget försätts i konkurs, meddelar Stockholms Tingsrätt.

Hade högt sikte

Webbtidningen Bulletin öppnade portarna i december 2020 med siktet inställt på att bli en framgångsrik röst på högersidan. Bland förgrundsgestalterna syntes ekonomen Tino Sanandaji, Pontus Tholin, Paulina Neuding och Thomas Gür. Andra välkända profiler på tidningen har varit Ivar Arpi, Alice Teodorescu Måwe och Per Gudmundson.

Stora bråk

Det blev dock ingen långvarig framgångssaga utan istället har det varit stora bråk som avhandlats i pressen och höga tongångar och anklagelser mellan olika personer internt på Bulletin.

Foto: T Barbhuiya

Text: Redaktionen