Kronprinsessan ställer in

2021 11 22

Kronprinsessan Victoria ställer in sin resa till Nederländerna på grund av pandemin.

Resan som var tänkt att gå av stapeln 18 – 19 november kan inte äga rum på grund av den höga smittspridningen i landet, meddelar kungahuset till TT uppger SvD.

Värsta smittan hittills

Nederländerna har nyligen drabbats av en kraftig ökning av covid-19-fall och sjukvården är under hård belastning. I fredags registrerades 16 000 nya fall för andra dagen i rad vilket till och med är värre än tidigare rekordet från december 2020.

Ingen publik vid VM-kvalet

Premiärminister Mark Rutte har vädjat till folk om att jobba hemifrån och meddelat att det inte är tillåtet med publik på idrottsevent vilket innebär att det inte blir någon publik vid Nederländernas stora VM-kvalmatch i fotboll mot Norge rapporterar Reuters.

Många åtgärder vidtas

Landet har beslutat att vida följande åtgärder:

▪Nya restriktioner införs under minst tre veckor

▪Livsmedelsbutiker, restauranger, kaféer, nattklubbar och barer måste stänga senast klockan 20

▪Distans till varandra måste omedelbart iakttas

▪Max fyra gäster bör tas emot i privathushåll

Skolor, teatrar och biografer förblir dock öppna.

Antivaxxare våldsamma mot polisen

– Vi har ett mycket ovälkommet budskap om långgående restriktioner. Viruset är överallt och måste motverkas överallt, sade premiärminister Rutte i ett TV-tal till folket i fredags.

Omkring 100 antivaxxare samlades utanför parlamentet och kastade saker på polisen och sköt av fyrverkerier i protest mot de nya reglerna.

Kronprinsessans program

Beskedet kom som en stor överraskning för en del då man hoppats att slippa restriktioner då nästan 85 % av Nederländernas vuxna befolkning har fullvaccinerats. Landet har drabbats av 18 700 dödsfall.
Kronprinsessan Victoria konstaterar att det förvärrade läget gör att resan inte kan genomföras.

– Dessa restriktioner påverkar alla delar av programmet som planerats i Rotterdam, Haag, Noordwijk samt Amsterdam, vilka nu inte kommer kunna genomföras, framhåller Kungahuset per mejl till TT uppger SvD.

Foto: Kungahuset, Erik Lundström, Kungl. Hovförsamlingen

[yop_poll id="884"]