Jubel för Lag Löfven – Centern backar om marknadshyror

2021 06 25

Nu kommer glada nyheter för Lag Löfven – Centern släpper kravet på friare hyressättning, så kallade marknadshyror. Men Liberalerna säger nej och även om processen tagit ett stort steg framåt är regeringsfrågan ännu oklar.

– Eftersom förslaget inte längre finns på bordet så tycker vi att det är viktigt att vi justerar Januariavtalet för att få en bättre balans, säger C-ledaren Annie Lööf till DN.

Hon hoppas nu att Liberalerna kommer tillbaka.

– Hur Liberalerna ställer sig till det här måste de själva ta ställning till. Men jag hoppas att vi ska fortsätta den här resan. Vi är beredda att gå in i konstruktiva förhandlingar med Januaripartierna för att hitta en fortsättning. Jag hoppas att vi har partier och partiledare som är konstruktiva och vill vara med och hitta lösningar framåt. Nu är det snarare politisk vilja som krävs och jag hoppas att de fyra Januaripartierna tar den möjligheten, säger hon till DN.

ANALYS

Detta är en stor seger för Vänsterpartiet och öppnar nu även för Centern, Socialdemokraterna och Miljöpartiet att få en nystart. 

UPDATE: Liberalerna säger nej till att komma tillbaka till förhandlingsbordet med S-C-MP.  Därmed saknas det fortfarande ett klart stöd för lag Löfven och alternativet extraval finns fortfarande kvar på bordet.

[yop_poll id="253"]