JUST NU: Johan Pehrson röt ifrån i Almedalen

2022 07 05

Liberalernas partiledare tog avstånd från både vänster och höger.

Ikväll var det dags för Johan Pehrson att hålla tal i Almedalen.

Han inledde med nostalgi och blickade tillbaka till när de borgerliga partierna vann valet 2006. Därefter sågade han regeringen längs med fotknölarna.

– En regering som är tröttkörd på idéer, säger han i talet enligt Expressen.

“Sluthånat”

Partiledaren valde även att tala varmt om de han omnämnde som “de strävsamma”, och hänvisade till sjuksköterskor, lärare, barnmorskor och poliser i samhället.

– Det måste vara sluthånat om medelklassen, som ofta reduceras till grilltips och basal varumärkeshets. Medel betyder jobb, ansvar för andra och frihet på riktigt i ett av världens friaste länder, säger Pehrson.

“Gillar inte det extrema”

Johan Pehrson tog dessutom avstånd från de så kallade kantpartierna och meddelade att han ville locka liberala väljare från alla håll.

– Jag gillar inte det extrema, varken åt höger eller åt vänster.

“Mycket snack och lite verkstad”

Han uttryckte också att regeringen är “mycket snack och lite verkstad”. Han syftade framför allt på skolan.

– Ska man vara lite konfrontatorisk kan man konstatera att Socialdemokraterna lovat och lovat men deras läxa ligger ogjord. Skolorna i dag är alldeles för otrygga och dåligt rustade. Resultaten brister, säger Pehrson.

Nobbade statsministern

Johan Pehrson inledde sin halvdag i Almedalen med att ge Magdalena Andersson kalla handen till ett eventuellt samarbete. 

– Jag har varit väldigt tydlig med att efter de här åtta åren med S-regeringar så är det slutvänt på stenar, säger han till Sveriges Radio.

Även nej till SD

Från Liberalernas kväll i Almedalen sticker annars ut att Johan Pehrson meddelade att han, likt Ulf Kristersson (M), vill porta Sverigedemokraterna från en plats i regeringen.

En regering  som Liberalerna vill ska bestå av borgliga partier, som dock kan tänka sig att budgetförhandla med SD.

Foto: Liberalerna

Text: Redaktionen