Hissar regnbågsflaggan inför EM-matcherna mot Polen och Ungern

2021 06 25

Jag hoppas att fler hissar sin regnbågsflagga idag. Och hejar på Sverige förstås!

Det framhåller moderatledaren Ulf Kristersson som inför kvällens stora fotbollsmatcher där Polen och Ungern spelar markerar mot ländernas hårt kritiserade lagar som diskriminerar homosexuella och transpersoner.

– Ikväll tittar vi på matcherna — och hissar regnbågsflaggan hemma i Strängnäs. Det ungerska parlamentet klubbade i förra veckan en lag som förbjuder att man till personer under 18 år riktar budskap som skildrar homosexuella eller transpersoner. De får inte nämnas, inte synas. Ungerska regeringens groteska attacker på det fria samhällets mest fundamentala värden fortsätter. Men vi andra fortsätter stå upp för dessa värden. EU måste agera kraftfullt när grundläggande rättigheter kränks i ett medlemsland. Men det måste också var och en av oss, anser Ulf (M).

Likaså Tyskland

M-ledaren ger sitt stöd till Tysklands protester mot Ungern inför matchen mellan länderna ikväll. För att visa solidaritet med ungerska HBTQ-personer hissas regnbågsflaggan runt om i Tyskland ikväll.

– Även i Polen diskrimineras HBTQ-personer, nu senast med införandet av så kallade HBTQ-fria zoner. Flera arenor i Berlin, Frankfurt och Köln har idag hissat regnbågsflaggan. Flaggan i Strängnäs kommer att vaja stolt över min familj ikväll. Kampen för alla människors lika värde går vidare, betonar Ulf (M).

– Jag hoppas att fler hissar sin regnbågsflagga idag. Och hejar på Sverige förstås. Mina varmaste lyckönskningar till det svenska fotbollslandslaget, avslutar Ulf (M).

ANALYS

Heja alla människors lika värde! Heja Sverige!

[yop_poll id="255"]