VAL 2022: Går till hårt angrepp

2022 09 07

Kristdemokraternas Ebba Busch riktar skarp kritik mot Socialdemokraternas uppmärksammade pressträff om Sverigedemokraterna.

I fredags höll Socialdemokraterna en pressträff där SD pekades ut som ”en säkerhetsrisk för Sverige”.

Försvarsminister Peter Hultqvist (S) och migrationsminister Anders Ygeman (S) anklagade Sverigedemokraterna för att ha kopplingar till Ryssland.

– Det råder ingen tvekan om att SD:s kopplingar till Putins Ryssland kan utgöra en säkerhetsrisk för Sverige, sa Anders Ygeman.

”Smutskastning”

Ebba Busch kallar pressträffen för ”trollfasoner”.

– Jag njuter litegranna för jag ser det som ett sådant svaghetstecken från Socialdemokraterna. Det här är det sista kortet de har, att försöka smeta nazism på precis allting. Det har inte löst ett enda problem i Sverige de senaste åtta åren och svenska folket kommer inte tro på valdagen att det gör det nu heller, säger hon till Expressen.

KD-ledaren anser att Socialdemokraternas "SD-kampanj" är ett tecken på att S är oroliga inför söndagens valresultat.

– Att Socialdemokraterna driver hela valrörelsen enbart på Magdalena Andersson som person och på tung smutskastning av Sverigedemokraterna, det tyder på att de är rädda att förlora.

Kommer förhandla med centerpartister

De senaste dagarnas opinionsmätningar har indikerat att Magdalena Anderssons regeringsunderlag har en knapp fördel i kampen om regeringsmakten.

Men även om de rödgröna blir större på valdagen så tänker inte Ebba Busch kasta in handduken.

– Nej, då förhandlar vi och ser om alla centerpartister verkligen kommer att hålla sig i den där fållan till vänster, säger hon till Expressen.

Foto: Ebba Busch 

Text: Redaktionen