Fyra nya illdåd mot hundar senaste dygnet – Sjukt och otäckt

2021 09 29

Attackerna mot hundar i Malmö förvärras och bara det senaste dygnet har ytterligare fyra illdåd inträffat.

– Ser man något som har med detta att göra så kan jag inte nog betona – ring 112, säger Malmöpolisens operativa samordnare Daniel Schultz till TT, rapporterar SvD.

Rakblad, spikar, glasskärvor

Denna sida kunde redan igår berätta att TV3:s Efterlyst gick ut med information för att försöka gripa de extremt sjuka gärningsmännen som ligger bakom de otäcka illdåden mot värnlösa hundar i Malmö. Det handlar om 60-talet anmälningar som avser livsmedel med farliga föremål som placerats vid områden där många hundar vistas med sina ägare:

🔺 Bullar med rakblad och glasskärvor

🔺 Kycklingklubbor med spikar

🔺 Korvbitar med häftklamrar

Geografisk profilering

Hundägare i Malmö är i skräck och polisen satsar nu rejält på att fånga gärningsmännen genom att producera en geografisk profilering förklarar SvD.

De områden som drabbats är bland annat Slottsparken, Amiralsgatan i Rörsjöstaden och intilliggande tvärgator, rastplatser, hundrastgårdar och grönytor. Totalt har 60-talet anmälningar kommit in från drabbade hundägare och flera hundar har även skadats.

Sannolikt har även andra djur drabbats och plågats på grund av dessa sjuka gärningar.

Kan ge fängelse

– Vi ser allvarligt på brottet. Det riktar sig mot en bred massa och skapar oro hos djurägare, säger polisen till TT enligt SvD.

Brottet är så pass allvarligt att det enligt lagen kan leda till fängelse. Dessvärre är jakten på förövarna inte enkel för polisen och det är närmast helt avgörande att man får mer hjälp från allmänheten. Polisen behöver direkta iakttagelser och så fort man upptäcker något bör man larma polisen.

ANALYS

Det är knappt man tror att det är sant – att det finns så hemska människor att de ger sig på värnlösa och oskyldiga hundar. Det handlar om grovt djurplågeri och är riktigt sjukt och otäckt. Att lägga rakblad i bullar som placeras ut där alla vet att hundar visas är inget annat än rena rama mordförsök på hundarna. Illdåden kan leda till en plågsam och grym död.

Förhoppningsvis leder uppmärksamheten till att allmänheten har ögon och öron öppna och att denna vettvilling fångas in så snart som möjligt.

Foto: A Turner, M Anderson, J Street.

[yop_poll id="655"]