Polisen vädjar efter att flera hundar skadats i grymma attacker

2021 09 29

Polisen vädjar nu till allmänheten i jakten på de grymma gärningsmännen som skadat flera hundar i Malmö.

Totalt har inte mindre än 60 anmälningar kommit in till polisen i Malmö om bullar och andra livsmedel som fyllts med rakblad, glas och andra otäcka föremål som placerats på marken vid platser i Malmö där hundar lätt kan få i sig det.

Djurplågeri

Polisen rubricerar de så kallade bull-attackerna som troligt djurplågeri enligt Expressen.

– Vi har särskilt mycket anmälningar runt Amiralsgatan, dess tvärgator, parker, hundrastgårdar och andra platser som jag tror att den som gör det här inbillar sig att hundar ofta befinner sig vid, säger Malmöpolisens Nils Norling till Efterlyst i TV3.

Flera hundar skadade

Problemen har pågått sedan 2020 och så sent som i tisdags kom det in nya anmälningar till polisen och flera hundar har skadats men ännu så länge har ingen dött.

– De som gör det måste ta ansvar för detta. Det här är inte normalt, säger en av de drabbade hundägarna till Efterlyst rapporterar Expressen.

Det har gått så långt att folk lämnar nu Malmö när de ska gå rasta sina hundar.

Är livrädd

– Man går ju konstant och kollar ner i marken för att man är livrädd. Eftersom jag har många hundar när jag är ute och går har jag inte en chans egentligen. För mig är det då bättre att åka någon annanstans. Det är ju jättetråkigt, alla hundägare har inte den valmöjligheten, säger hon till tidningen.

Polisen vill ha vittnen

Polisen vädjar nu till allmänheten om hjälp.

– Det här engagerar Malmöborna och alla vi som älskar hundar. Vi har försökt att säkra spår. Vi behöver ett bra vittne och någon som omedelbart ringer 112 när de ser att det här inträffat, säger Malmöpolisen till TV3:s Efterlyst.

ANALYS

Detta är så otroligt sjukt. Det är ofattbart att någon kan ge sig på oskyldiga små djur på detta brutala sätt. Må polisen lyckas fånga in de skyldiga. Så snart man ser något misstänkt så bör man larma polisen. Tillsammans med allmänheten är förhoppningen stor om att upptäcka gärningsmännen.

Foto: A. Chafik