Flera mördade i Norge – Attackerade med pilbåge

2021 10 18

Flera personer har mördats och skadats av en man med pilbåge som gått till attack på en rad olika platser i Kongsberg i Norge ikväll.

– Det är flera skadade och även avlidna. Vi använder alla tillgängliga resurser just nu, säger Kongsberg polischef Øyvind Aas till NRK.

Attack i mataffär

Polisen uppger att gärningsmannen agerat över ett stort område i staden och bland annat skall han ha gått till attack i en Coopaffär.

Polisen gick ut i sociala medier och varnade allmänheten som uppmanades att stanna inomhus.

Polisen uppger att det kan röra sig om många offer men att det i nuläget är för tidigt att säga. Då brottet ägt rum över ett stort område så har man ännu inte en klar bild över omfattningen.

Flera brottsplatser

– Det kan röra sig om ett terrordåd. Det kan även röra sig om en person som polisen har kännedom om sedan tidigare. Men i nuläget vet vi inte alls vem  gärningsmannen är, meddelar NRK ikväll.

– Gärningsmannen har flyttat runt och det finns flera brottsplatser. Därför är det också ett stort område som är avspärrat, säger Øyvind Aas vid Kongsbergspolisen.

Fruktansvärd stämning

Det råder nu en fruktansvärd stämning i Kongsberg då folk som inte har sina anhöriga hemma är oroliga för att de kan ha fallit offer för dådet, rapporterar Dagbladet.

Polisen har gripit en misstänkt person.