Drottning Elizabeth vårdad på sjukhus – inte kopplat till covid-19

2021 10 23

Drottning Elizabeth har vårdats på sjukhus nu i veckan.

Hon lades in på sjukhus i centrala London på onsdagen och stannade kvar på sjukhuset under natten uppger BBC News.

Vid gott humör

– Med anledning av medicinska råd om att vila några dagar besökte Drottningen sjukhuset på onsdag eftermiddag för att genomföra några preliminära undersökningar. Hon återvände till Windsor Slott vid lunchtid i dag och är vid gott humör, uppger Brittiska Kungahuset.

Inte covid-19

Drottningen färdades med bil till King Edwards Hospital i Marylebone 3 mil utanför Windsor där hon undersöktes av specialister. Enligt uppgift är hennes sjukhusbesök inte kopplat till coronaviruset uppger BBC News.

Det är första gången Drottning Elizabeth vårdas på sjukhus sedan 2013.

Ställer in resa till Nordirland

Nyheten om sjukhusvistelsen har följts av besked om att Drottningen ställer in sin resa till Nordirland och oron för hennes hälsa är nu stor i landet.

Brittiska kommentarer oroas bland annat över hennes hektiska schema.

Mycket hektiskt schema

 – Hennes officiella schema visar att hon haft minst 16 formella event så här långt under oktober månad och dessutom en inplanerad tvådagarsresa till Nordirland. Man får inte glömma bort att hon är 95 år, framhåller BBC:s hovkorrespondent Sarah Campbell.

Drottningen ville inte ställa in

Så sent som i tisdags sågs hon vid Global Investment Summit vid Windsor Slott sida vid sida med premiärminister Boris Johnson.

– En talesperson från Buckingham Palace uppger att monarken motvilligt gick med på rekommendationen om att vila några dagar. Hon var besviken över att inte kunna besöka Nordirland, uppger BBC:s hovkorrespondent.

Foto: The Royal Family, FB

[yop_poll id="793"]