INVANDRINGSBRÅKET: – Medvetna missförstånd. De borde bytas ut 2022

2021 07 08

– Det enda regeringens ministrar erbjuder är polarisering och medvetna missförstånd. De borde be om ursäkt – och sen bytas ut senast i valet 2022.

Det anser Ulf Kristersson (M) som nu slår tillbaka i det stora invandringsbråket med MP-ledaren Märta Stenevi och migrationsminister Morgan Johansson (S).

– Stenevi och Johansson fördummar debatten. Sverige behöver en seriös diskussion om invandringens problem och möjligheter – men det enda regeringens ministrar erbjuder är polarisering, medvetna missförstånd och misstänkliggöranden i politiska syften. För detta – och för sin oförmåga att ta tag i utanförskapet och kriminaliteten – borde de be om ursäkt. Och sen bytas ut senast i valet 2022, anser Ulf (M).

Detta har hänt                                                               

I P1 morgon sa Ulf Kristersson bland annat följande: 

◾– Invandringen i Sverige har blivit en belastning både när det gäller kriminalitet och när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem och trångboddhet. Titta på gängkriminaliteten. En mycket, mycket hög andel av detta handlar om invandring. Läs mer här.

◾Detta fick partiledare och ministrar från MP, S och V att reagera starkt.

– Jag förväntar mig att Ulf Kristersson ber om ursäkt till alla de hårt arbetande svenskar med utländsk bakgrund som går till jobbet varje dag, betalar skatt och ser till att Sverige fungerar, svarade Märta Stenevi (MP).

– Det här är så fruktansvärt, framförde migrationsminister Morgan Johansson

–  Centerpartiet är ett liberalt, borgerligt parti. Som inte ser människor som en belastning. Utan som vill ge kraft åt varje människa, framhöll Annie Lööf (C).

Tänker inte be om ursäkt

Men Ulf (M) tänker inte be om ursäkt utan går tvärtom till motattack mot S-MP-sidan.

– I de parallellsamhällen som nu har skapats genom en alldeles för hög invandring, kombinerat med en riktigt usel integration, frodas inte bara fattigdom utan också gängkriminaliteten med skjutningar nästan varje dag – alltför ofta med dödlig utgång. Där plågas också människor av hedersförtryck, sociala problem och trångboddhet. Igår intervjuades jag också i Sveriges radio – och fick då frågan om jag anser att invandringen till Sverige har blivit en belastning. Jag avvisade förslag om generella invandringsstopp, men svarade att det har blivit en belastning ifråga om kriminalitet, hederskultur och olika sociala problem, betonar Ulf (M).

Stoppa huvudet i sanden

– Jag lyfte väl kända och belysta problem, som ingen människa i Sverige som bryr sig det minsta om samhället, har kunnat undgå att se. Men ändå möttes jag genast av anklagelser från politiska motståndare om att skuldbelägga invandrare i största allmänhet.  Självklart har jag aldrig pekat ut vare sig enskilda invandrare, eller invandrare som grupp som en belastning för vårt land. Tvärtom: hundratusentals människor har genom decennier och sekler invandrat till Sverige och bidragit ekonomiskt och kulturellt till vårt samhälle. Men uppenbara problem måste ju erkännas om man ska ha någon chans att lösa dem. Allt annat är att stoppa huvudet i sanden, menar Ulf.

Ökar invandringen till Sverige

– För detta kräver alltså Märta Stenevi (MP) att jag ska be om ursäkt, och Morgan Johansson (S) insinuerar att jag skulle vara farlig. Vad som är farligt är den medvetna fördumningen och polariseringen av debatten. De som borde be om ursäkt är de politiker som år efter år har makten att göra något men låter utanförskapet, arbetslösheten och kriminaliteten bara växa, samtidigt som de röstar igenom lagar som avsiktligt ökar invandringen till Sverige, framhåller M-ledaren. Se hela hans svar här.

Foto: Ulf Kristersson, FB

[yop_poll id="337"]