MP kräver ursäkt av Ulf Kristersson (M)

2021 07 08

Flera politiker från S-MP-regeringen rasar mot moderatledaren efter hans uttalande om invandring.

– Jag förväntar mig att Ulf Kristersson ber om ursäkt till alla de hårt arbetande svenskar med utländsk bakgrund som går till jobbet varje dag, betalar skatt och ser till att Sverige fungerar, anser MP-ledaren Märta Stenevi.
Även justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S) är upprörd.

– Det här är så fruktansvärt. Än en gång påminns man om hur viktigt det är att Ulf Kristersson aldrig får tillfälle att ta makten ihop med SD och övriga högern, framför han.

Alldeles uppenbart

Konflikten uppstod efter att Ulf (M) medverkat i P1 Morgon.

– Invandringen i Sverige har blivit en belastning både när det gäller kriminalitet och när det gäller hedersproblematik, när det gäller sociala problem och trångboddhet. Det är väl alldeles uppenbart, säger moderatledaren till P1.

– Titta på vad som händer nästan dagligen nu med skjutningar – dödliga – och där människor enbart skadas. Titta på gängkriminaliteten. En mycket, mycket hög andel av detta handlar om invandring. Det är ingen tvekan om att det finns helt annan brottslighet också, men en mycket hög andel av den kriminalitet som är allra grövst just nu är kopplad till riktigt, riktigt misslyckad integration i Sverige, säger Ulf (M) till P1.

Något oerhört

Uttalandet skapar stort rabalder.
– Att en statsministerkandidat kallar stora delar av vår svenska befolkning för en belastning är något oerhört, anser Märta (MP).

Även Centerledaren riktar kritik mot Moderaterna.

–  Centerpartiet är ett liberalt, borgerligt parti. Som inte ser människor som en belastning. Utan som vill ge kraft åt varje människa, meddelar Annie Lööf (C).

ANALYS

Se separat artikel inom kort.

[yop_poll id="336"]