Men det är ändå Republikanerna som förlorar på det

2021 03 26

President Joe Bidens förvirrade ögonblick under den stora TV-sända presskonferensen förvandlas märkligt nog till hans motståndares svagaste ögonblick.

Joe Bidens starkaste moment under sin första presskonferens som president var när han gav besked om att målet om 100 miljoner vaccindoser under hans första 100 dagar om president nu ökas till 200 miljoner vaccindoser. Det är ett kvitto på att USA:s vaccinering går mer än dubbelt så bra som EU:s.

Han gav även besked om att de allra flesta migranterna vid gränsen till Mexiko skickas tillbaka till Mexiko vilket uppskattas av många väljare som inte vill se ökad invandring.

Han sa även att USA:s trupper i Afghanistan ska dras tillbaka i år och han blev upprörd när han kommenterade att Republikanerna försvårar möjligheten att rösta i olika delstater. Det var en rad besked som många amerikaner uppskattar.

Samtidigt var hans tidvis långa och vid något tillfälle även röriga svar precis vad USA:s väljare är vana vid sedan årtionden tillbaka när det gäller Biden. Likaså är alla vana vid att Biden ibland tappar bort sig och framstår som förvirrad. Det skedde främst vid dessa ca 45 sekunder:

Republikaner lyfte snabbt fram det förvirrade ögonblicket i sociala medier och i kommentarer men om de försöker göra Joe Bidens förvirrade 45 sekunder av en drygt 60 minuter lång presskonferens till sin huvudpoäng så gör de sannolikt bort sig. Republikanerna får nämligen svårt att fånga väljarnas hjärtan och röster om det är deras starkaste kort istället för deras egen politik.

Partiet behöver vinna framtida val på sakfrågor om de ska få väljarna att nappa. Biden ligger nu på +10% i förtroendemätningarna jämfört med Trump som låg på -15% när han slutade som president. Det är gigantiska 25%-enheters skillnad och det underläget kan man inte hämta in genom att måla ut att en 78-åring tappar bort några få sekunder under en 60 minuters presskonferens samtidigt som vaccineringstakten går som tåget.

[forminator_poll id="2350"]