Greta fixar stjärnfylld konsert i Sverige

2021 09 21

Greta Thunberg ordnar en covidsäker jättekonsert med svenska stjärnartister som First Aid Kit, Victor Leksell, Lars Winnerbäck. Melissa Horn med flera.

Konserten är en del i den världsomfattande konsertsatsningen för klimatet som går under titeln Climate Live och som inkluderar inte bara artister utan även forskare och klimatengagerade.

Från São Paulo till Stockholm

Det blir en mängd konserter lördagen 16 oktober i miljonstäder som Stockholm, London och São Paulo i Brasilien. Det blir även konserter i Argentina, Kanada, Tyskland, Indien, Japan, Mali, Nya Zeeland, Ryssland, Somalia, Thailand, Venezuela och ytterligare 25-talet länder världen över.

Sätta press på politikerna

– Problemet med klimatförändringarna är akut. Vi måste sätta press på politiker för att skapa förändring. Vi hoppas att med musikens kraft kunna inspirera och sprida detta budskap den 16 oktober, säger First Aid Kit-systrarna Johanna och Klara Söderberg till DN.

Greta förklarar

Greta Thunberg ser fram emot konserterna.

– Vi befinner oss i en existentiell kris där vi är i starkt behov av att nå ut till folk och uppnå allmän krisinsikt. De med störst plattform har störst ansvar att kommunicera vår situation och med hjälp av musik kan vi nå fler, vilket är målet med Climate Live, säger Greta.

Hålls i Stockholm

Climate Live är en global rörelse med målet att förena och mobilisera människor i kampen för klimaträttvisa, med musiken som verktyg. De 40-talet konserterna den 16 oktober ska arrangeras samtidigt och klimatengagerade ungdomar kommer att medverka vid alla konserter.

I Sverige sker konserten i centrala Stockholm. Läs mer om Climate Live här.

Foto: First Aid Kit, Greta, Lars Winnerbäck, FB

[yop_poll id="633"]