Federley (C) ger nytt besked om kyrkovalet

2021 04 08

Bara en dag efter Fredrick Federleys (C) överraskande besked om att han ställer upp i kyrkovalet i höst kommer nu ett nytt besked.

Jag drar tillbaka min kandidatur till Kyrkofullmäktige i Gagnefs pastorat, meddelar Fredrick Federley ikväll.
Han förklarar att anledningen är att hans beslut att ge sig in i kyrkopolitiken fått negativa effekter på andra personer.
Det drev som nu drabbar pastorat och tilltänkta fullmäktigekollegor är orimligt, anser Federley.
När han gick ut med sitt beslut i går onsdags motiverade han det med att han ville ge tillbaka av det engagemang som kyrkan givit honom när han mått väldigt dåligt.

– Det här är ett sätt för mig att betala tillbaka för att kyrkan varit viktig för mig och många av mina vänner när man har behövt det som mest, sa Federley.

ANALYS

Federley skulle vara med på den gemensamma borgerliga listan till kyrkovalet i Gagnef pastorat och enligt ordföranden i nomineringskommittén Samling för kyrkan hade inga klagomål inkommit under nomineringsprocessen.

– När vi gjorde utskicket för två veckor sedan så är det ingen som inkommit med negativ kritik, allt har gått i sin ordning, sa Gustav Wallheden (M), ordförande i nomineringskommittén Samling för kyrkan till SVT Dalarna.

Federleys nya besked ikväll klargör dock att pastoratet mottagit negativa reaktioner det senaste dygnet. 

[forminator_poll id="2939"]