Den stora vinnaren – Nooshi Dadgostar

2021 06 21

Det är ingen tvekan om vem som är den stora vinnaren på de senaste dagarnas politiska dramatik – Vänsterpartiets ledare Nooshi Dadgostar. Lyckönskningarna och gratulationerna strömmar in.

Sällan hårda ord, inga personangrepp, ödmjuk stil men ändå rak och tydlig har hon stått där på presskonferenserna – Vänsterledaren som fick det till synes omöjliga uppdraget att ta över efter Sveriges populäraste partiledare Jonas Sjöstedt (V). Hon har lyckats alldeles briljant.

Hennes argument mot marknadshyror har stått emot S-C-L-linjen som argumenterat för det de kallar för friare hyressättning. Tre mot en – men ändå är min bedömning att Nooshi Dadgostar vunnit fajten om väljarnas sympatier på flera sätt.

🔸Hennes personliga, sympatiska och ödmjuka stil

🔸Man märker att hon brinner för sakfrågan och tror på det hon säger

🔸Hon står för sitt ord och har inte låtit sig knäckas av den tunga pressen från regeringen

🔸Till och med en hel del väljare från M, KD och SD torde stödja hennes och Vänsterpartiet i sakfrågan mot marknadshyror – S-C-MP-sidan har inte lyckats vinna debatten

🔸Hon har profilerat partiet på en rättvisefråga för alla hyresgäster vilket passar bra in i partiets slogan ”Ett Sverige för alla – inte bara för de rikaste”.

Beröm och lyckönskningar har strömmat in till Vänsterpartiet och på bilden ses Nooshi (V) som tackat för alla gratulationer genom att lägga ut en tackbild.

– Tack alla som hör av sig och visar sitt stöd i kampen mot marknadshyror, hälsar Nooshi på sin Instagram story.

Hennes främsta seger är att ha ökat möjligheterna för Vänsterpartiet att få verkligt genomslag i politiken i framtiden. Det fungerar inte i längden att ta andra partiers stöd för givet. Hon har förändrat Sveriges politiska landskap. 

Foto: Vänsterpartiet

[yop_poll id="240"]