Centern slår tillbaka mot Vänsterpartiet i Britt-Marie-bråket

2021 09 29

Centerpartiets stjärnskott Niels Paarup-Petersen går nu till motangrepp efter Vänsterpartiets kritik i ”Britt-Marie, 45-bråket".

Centerns starke man i Malmö tillika riksdagsledamot Niels Paarup-Petersen, som är den förste centerpartist som valts in i riksdagen från Malmö sedan staden blev en egen valkrets för 27 år sedan, ryter nu ifrån mot Ali Esbati (V).

– Bara så jag förstår @aliesbati rätt: När @cuf vill ha bort turordningsregler är det  extremistisk förakt. När @ungvanster vill vara kommunister är det bara bra, frågar Paarup-Petersen retoriskt på Twitter.

Det var igår som Esbati riktade hård kritik mot Centerns Ungdomsförbund CUF:s nya kampanjfilm om LAS, Lagen om anställningsskydd.

–Inga onödiga sosselagar ska kunna stoppa dig. Vi kan inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie, 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år istället för hårt arbetande unga, säger den nya CUF-ordföranden i filmen som fick V:s Ali Esbati att rasa.

– Det extremistiska förakt som visas upp här, för arbetande människor och för det skydd som byggts upp mot auktoritärt godtycke på arbetsplatserna, behöver ha starka motkrafter i samhället, framförde Esbati på Twitter.

Centerns unga stjärnskott Niels Paarup-Petersen är en dansk-svensk Malmöbo med extra fokus på entreprenörskap, miljön och digitalisering och har bland annat varit nominerad till årets digitala opinionsbildare för sitt engagemang i proteströrelsen Öresundsrevolutionen. Han valdes in i riksdagen 2018.

Se den omtalade CUF-videon här

[yop_poll id="54"]