120 hotellgäster fick rusa ut mitt i natten

2021 10 31

Mitt i natten tvingades gammal som ung att hoppa upp ur sängen och skynda sig ut från ett hotell i Göteborg i natt.

Det blev dramatiskt för alla gäster på ett hotell på Viktoriagatan i Vasastaden i Göteborg i natt rapporterar Sveriges Radio P4.

Obehagligt för hotellgästerna

Plötsligt började rökutveckling spridas i hotellet och när larmet gick omkring klockan 02.20 blev det obehagligt för hotellgästerna som tvingades hoppa upp ur sängen och rusa ut ur hotellbyggnaden. Göteborgs Räddningstjänst och polisen var snabbt på plats vid hotellet.

Kastat in i hotellentrén

Anledningen var att någon kastat in vad som misstänks vara en så kallad bengalisk eld i hotellets entré.

– Vi genomför en teknisk undersökning nu för att se om vi kan säkra spår som kan leda oss till en gärningsperson, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid Polisregion Väst till Göteborgs-Posten.

En slags fyrverkeripjäs

Det är inte helt klarlagt exakt vad det är för något som förövaren kastade in i hotellet. Utredarna är öppna för att det kan ha rört sig om något annat än en bengalisk eld, som är en slags fyrverkeripjäs som består av ett upp till 20 centimeter långt papprör fyllt med brännbara metallsalter. En bengalisk eld brinner med starkt lysande låga och kan brinna i flera minuter.

Jakten på gärningsmannen

– Utredningen får visa om det verkligen har rört sig om det eller inte, men något liknande har det varit i alla fall. Det ledde till att lokalerna rökfylldes och man fick utrymma hotellet med cirka 120 gäster, säger polisen till GT.

Polisen har i nuläget inte lyckats gripa gärningsmannen men en utredning är inledd och brottet går under rubriken mordbrand.

Har teknisk bevisning

Polisen har förhoppningar om att gripa den skyldiga.

– Man har teknisk bevisning och vissa utredningsuppgifter att gå vidare med. Det finns helt klart uppgifter att jobba vidare med, säger Göteborgspolisen.

Det blev ingen rolig natt för hotellgästerna men ingen person skall ha kommit till fysisk skada.

Arkivfoto: Räddningstjänsten

[yop_poll id="847"]