Vegetarisk kost tycks påverka risken för att drabbas svårt av covid-19

2021 06 08

De som äter vegetarisk mat minskar risken att bli svårt sjuk i coronaviruset med hela 73 %.

Det visar en ny studie som presenteras i ansedda British Medical Journal och som bygger på en undersökning bland nästan 3 000 läkare och sjuksköterskor som jobbar nära covidpatienter i Europa och USA, rapporterar SVT.

De som var halvvegetarianer av modellen pescetarianer – det vill säga man äter fisk men inte kött – hade också mycket lägre risk att bli svårt sjuk i covid-19, nämligen 59 % lägre risk enligt studien.

– Studier har visat att vitaminer som A, C, D och E minskar risken för andningsvägsinfektioner och minskar tidslängden på dem, rapporterar British Medical Journal som menar att vegetarisk kost med många näringsämnen kan bidra till motverka covid-19. Då även andra faktorer kan spela in så behövs fler studier behövs för att säkerställa resultaten.

[yop_poll id="171"]