– Vänsterpartiet bluffar

2021 05 31

Kristdemokraterna och Moderaterna tror att Vänsterpartiet bluffar om att fälla regeringen om marknadshyror.

Frågan om marknadshyror blir allt hetare i svensk politik och går regeringen fram med förslaget är den stora frågan om V får med sig KD och Moderaterna på att fälla Regeringen Löfven. Nu kommer nya uppgifter om att KD och M inte är med på noterna då de tror att V inte spelar med öppna kort.

– KD är alltid redo att byta regering, men Vänsterpartiet vill ju inte det. De bluffar, säger en central KD-källa till Expressen.

Utredningen om fri hyressättning i nyproduktion väntas denna vecka och då blir frågan om huruvida V kan få med sig KD och M högaktuell. KD ger dock inte mycket för V:s hot.

– Vänsterpartiets tåg har gått. Om de var seriösa skulle det här ha gjorts för länge sedan, säger KD-källor till tidningen.

Nyttiga idioter

Även Moderaterna tror att V bluffar och inte kommer att fullfölja en misstroendeförklaring mot S-MP-regeringen utan endast använder hotet för att pulverisera reformen om friare hyressättning för nybyggda hyreslägenheter, så kallade marknadshyror.

– Vi kommer inte vara Vänsterns nyttiga idioter, uppger M-källor till Expressen.

V:s vice ordförande Ida Gabrielsson uppger att V menar allvar.

– De får tro vad de vill, vi står fast vid det vi har sagt. Om regeringen går fram med förslag om marknadshyror kan de inte sitta kvar. Vårt mål är inte en regeringskris, vårt mål är att lösa det här, att regeringen ska inse allvaret och backa från utredningens förslag. Jag har svårt att tro att högersidan väljer att rädda Löfven. Frågan handlar om chockhöjda hyror. Det gäller tryggheten och inflytandet för de tre miljoner människor som bor i hyresrätt i Sverige, menar hon.

[yop_poll id="127"]