Våldsamt hotellslagsmål mellan ryssar och ukrainare

2023 02 15

Fotbollsspelare från ryska klubben Shinnik Yaroslavl och ukrainska FC Minaj hamnade på samma hotell i Turkiet.

Spelarna befann sig sedan tidigare i Turkiet, och tvingades i veckan dela hotell som en följd av jordbävningskatastrofen förra veckan.

Men när spelare från de båda fotbollslagen stötte på varandra i korridorerna urartade situationen fullständigt, rapporterar Daily Mail.

Polisen fick gripa in för att lugna situationen och ambulans larmades för att ta hand om skadade spelare efter att ett våldsamt bråk brutit ut.

Enligt rapporter ska flera spelare ha lämnat platsen med brutna ben.

Började med berusad ryss

Bråket ska ha börjat med att en av de ukrainska spelarna påpekat för en av ryssarna att han betedde sig olämpligt mot hotellpersonalen, skriver det ukrainska twitterkontot Zorya Londonsk.

– Ryssen var berusad och öppet odräglig. Han bad inte om ursäkt och tog emot en smäll av från Minaj-spelaren.

Åkte på storstryk

Lagkamrater till båda spelarna dök snabbt upp blandade sig i slagsmålet.

Och särskilt illa ska det ha gått för de ryska fotbollsspelarna som åkte på duktigt med stryk.

– Rysk media har hävdat att så många som fyra Shinnik Yaroslavl-spelare lämnade med potentiella benfrakturer, uppger Daily Mail.

Tränade dagen efter

De ukrainska spelarna återhämtade sig dock snabbt.

På morgonen dagen efter händelsen var man ute på träningsplanen igen.

Klubben gjorde därefter ett officiellt uttalande där man bekräftade händelserna och gjorde klart att det var de ryska spelarna som bar ansvaret.

– Igår, den 13 februari, ägde ett slagsmål rum på det turkiska Royal Sigunas-hotellet mellan FC Minaj och representanter för land 404 – Shinnik Yaroslavl.

Referensen “404” kommer från ett tekniskt felmeddelande, men är även slang för en korkad person.

"Traditionell vanföreställning"

FC Minaj tillade:

– Orsaken till slagsmålet var det skamliga beteendet från fotbollsspelarna i det ryska laget mot hotellanställda och provocerande rop mot spelarna i Minaj.

– Informationen från rysk propagandamedia om att spelarna i Minaj tvingade Shinnik-spelarna att sjunga Ukrainas nationalsång och att man slog spelarna i hissen är en traditionell vanföreställning. 

Ryssarna fortsatte slåss med varandra

Enligt den ukrainska fotbollsklubben fortsatte ryssarna sedan att slåss med varandra även efter det att ukrainarna gått in på sina rum.

– De som försökte stoppa sammandrabbningen anklagades för att stödja Ukraina. Lokal polis var tvungen att ingripa och lugna ryssarna, framhåller FC Minaj.

Du kan se en video från sammandrabbningen på hotellet via ett klipp på Twitter genom att klicka här.

Foto: Роман Бебех

Text: Redaktionen