VAL-BOMB: Ny skandalbild av Kanadas Trudeau sprids på valdagen

2021 09 20

Med bara några timmar kvar till vallokalerna stänger sprids nu en nygammal skandalbild på Liberalernas toppkandidat tillika Kanadas sittande premiärminister Justin Trudeau.

På bilden är premiärministern målad med blackface, vilket ses som mycket känsligt och rasistisk, samtidigt som han räcker ut tungan och bär sig minst sagt icke-statsmannamässigt åt.

Nationell pinsamhet

Liknande bilder från samma fest spreds redan 2019 och Justin Trudeau gick då ut och bad om ursäkt till det kanadensiska folket. Bilderna har tagits på en fest 2001 som gick under temat Arabiska Nätter. Detta är dock första gången bilden sprids i färg uppger Daily Mail.

Bilden sprids nu snabbt online i Kanada tillsammans med upprörda kommentarer där bilden döms ut som en nationell pinsamhet och Trudeau pekas ut som en clown enligt Daily Mail.

Feminist

Tidningen påminner om att Trudeau är en feminist som engagerat sig i Black Lives Matters-rörelsen vilket står i stor kontrast med hans blackface-målningar.

ANALYS

Bilderna ser ut som ett sista desperat försök från Trudeaus motståndare att stoppa en valseger och omval av Liberalernas kandidat som utmanas av det Konservativa Partiet.

George W Bush déja vu

Detta påminner om när media tre dagar före USA:s presidentval 2000 avslöjade att George W Bush hade kört rattfull 1976 – och effekten blev att Bush fick sympatiröster.

Min bedömning är att denna sista-minuten-attack på Justin Trudeau inte kommer att fungera. Men valet är betydligt jämnare än väntat och det är ännu oklart hur det kommer sluta när valvakan när över i natt.

Foto: Canadian Proud, Twitter

[yop_poll id="628"]