VAL 2022: S lägger i högsta växeln

2022 08 04

Den grova brottsligheten, skolan, pensionerna, klimatomställningen och jobben – och Magdalena Andersson.

Det är fokusområdena i Socialdemokraternas ”slutspurtskampanj” som partisekreterare Tobias Baudin (S) presenterade i dag.

– Den 11 september väljer svenska folket riktning och ledarskap för Sverige. Vi har i Magdalena Andersson en ledare som är både kompetent och handlingskraftig. Det är tydligt att Socialdemokraterna, med Magdalena Andersson i spetsen, ser problemen och har de politiska lösningarna för att ta tag i dem, säger Tobias Baudin.

Han fortsätter att hylla sin partiledare, som noterat rekordhögt förtroende i flera opinionsmätningar.

– Magdalena Andersson är en person som lägger stor vikt vid att träffa människor och presentera lösningar på de samhällsproblem hon vill ta tag i. Det är också något som genomsyrar hela den socialdemokratiska valkampanjen. De kommande veckorna kommer många svenskar möta socialdemokrater. Vi kommer prata om vår politik och om hur vi tillsammans kan göra vårt Sverige bättre.

De blir ansiktena utåt

Socialdemokraterna har inför årets valkampanj tryckt 50 000 nationella valaffischer, vilket är 25 procent mer än förra valet.

– Drygt hälften av dessa är budskapsdrivna affischer, andra hälften är affischer med socialdemokratiska företrädare, uppger partiet. 

På affischerna med partiföreträdare kommer bekanta ansikten att dyka upp.

Förutom statsminister Magdalena Anderson syns socialminister Lena Hallengren, finansminister Mikael Damberg och partisekreterare Tobias Baudin på affischerna.

Ny valfilm

Socialdemokraterna presenterade även en ny valfilm.

I filmen syns statsminister Magdalena Andersson i flera miljöer. Hon pratar med poliser, skolelever och besöker diverse arbetsplatser.

– Vi ska ha fler poliser och skärpta straff, men det räcker inte. Hela samhället behöver hjälpas åt så att ingen ung blir kriminell. De som byggt det Sverige vi älskar förtjänar ett tryggt liv och en pension man kan leva på. Skolan ska inte vara till för ägarna utan för barnen. Samhället ska gå att lita på. Alla som kan jobba ska jobba, säger hon i valfilmen.

Se Socialdemokraternas valfilm här

Foto: Ninni Andersson Regeringskansliet

Text: Redaktionen