Vaccinmotståndare gick på corona-fest för att smittas – Avled

2021 11 18

En 55-åring som beslutade sig för att festa loss på en så kallad corona-fest har förlorat livet.

Händelsen har utspelat sig i Österrike som är ett av många länder i Europa som nyligen drabbats av en kraftigt ökad smittspridning.

Åtstramning för ovaccinerade

Ovaccinerade personer sprider coronaviruset i betydligt större utsträckning än vaccinerade och därför har Österrike precis som många andra länder beslutat att vidta särskilt strama åtgärder för ovaccinerade invånare. Syftet är att försöka att bromsa den dödliga smittspridningen av coronaviruset.

55-åringen gick på corona-party

Men en del ovaccinerade vill inte finna sig i de strama reglerna och en av dessa var en 55-årig österrikisk man som kom på en idé för att strunta i vaccineringen men ändå inte behöva följa restriktionerna för ovaccinerade. Hans lösning var att gå på ett så kallat corona-party där hela poängen är att bli smittad med viruset avsiktligen rapporterar Kleine Zeitung.

Gick inte enligt planen

Festdeltagarna på coronafesterna siktar på att bli lite lagom smittade för att på så vis inte bli jättesjuka utan bara lite grann sjuka. Samtidigt är deras poäng att snabbt tillfriskna men då även kunna hoppa över vaccinet eftersom de redan uppnått så kallad immunitet vilket även skulle göra att de med anledning av genomgången sjukdom inte behöver följa restriktionerna.

Problemet är bara att det självfallet är mycket svårt att på egen hand reglera hur pass sjuk man blir och 55-åringens planer gick inte i lås. Han blev mycket sjukare än planerat och förlorade livet efter några dagar.

Likadant i Texas

Det är inte första gången en liknande sak inträffar. Tidigare har bland annat en 30-åring i Texas avlidit efter att ha gått på en covid-fest. 30-åringen var övertygad om att pandemin är en bluff och struntade därför blankt i att hålla distansen med mera.

Ångrade sig för sent

Men han blev smittad och fick ta sig till sjukhuset Methodist Hospital i San Antonio för vård.

– Precis innan patienten dog så tittade han på sjuksköterskan och sa ”Jag tror att jag har gjort ett misstag. Jag trodde detta var en bluff men det är det inte”, sa doktor Jane Appleby vid sjukhuset.

ANALYS

Mycket talar nu för att pandemin riskerar att förvärras rejält i Sverige inom kort. Vi har hela tiden legat tidsmässigt efter många andra länder och blir det likadant nu så kan nuläget var lugnet före stormen.

Oavsett vilket så är en sak säker – pandemin är inte över och även den som minst anar det kan bli allvarligt sjuk och i värsta fall förlora livet.

Att vaccinera sig skyddar inte bara dig själv utan även din omgivning.

Foto: A. Popov

[yop_poll id="890"]