UTRIKES: Motorväg svämmade över av öl

2022 09 22

Tusentals ölburkar ställde till stora besvär på en motorväg i Florida, USA.

Bilder från Florida Highway Patrol visar hur fem lastbilar kolliderat och stoppats i vad som ser ut som ett hav av lådor med ölburkar, rapporterar BBC.

Samtliga körfält på motorvägen tvingades stängas av på grund av ölblockeringen och kom inte igång igen förrän flera timmar senare.

Orsakades av seriekrock

Den besynnerliga situationen föranleddes av att två semitrailers krockade mitt i rusningstrafiken under onsdagsmorgonen.

Inga personer kom till skada, men ytterligare två semitrailers och en pickup ryckte in för att hjälpa de två fordonen som hade kolliderat.

Då kom den femte semitrailern – den som var lastad med tusentals ölburkar av märket Coors Light.

Öl vällde ut på motorvägen

Och det var då den värsta olyckan var ett faktum. 

Lastbilen med öl hann inte stanna i tid och kraschade istället in i fordonen som hade parkerat på motorvägen.

Öl vällde därefter ut ur lastutrymmet och svämmade fullkomligt över motorvägen som var full med trafikanter på väg till jobbet, skriver BBC.

Inga allvarliga skador

Utöver öl transporterade även en av lastbilarna betong som också bidrog till att blockera vägen.

Enbart lindriga skador rapporterades och medan myndigheterna arbetade med att få bort all öl från vägen omleddes trafiken.

“Ljus lager, passar till sallad”

Coors, som var det ölmärke som hade oturen att gå till spillo på motorvägen, kommer från det amerikanska bryggeriet The Coors Brewing Company i Colorado med anor sedan 1873.

Enligt Systembolaget beskrivs ölen som en “ljus lager med internationell stil”.

– Brödig smak med inslag av citrus och örter. Serveras väl kyld till sallader eller till kryddstarka rätter av fisk eller fågel, gärna med asiatiska inslag, framhåller Systembolaget på sin hemsida.

Foto: Florida Highway Patrol

Text: Redaktionen