USA:s ”svåraste jobb” är ledigt

2021 06 01

Är du sugen på att hånas, attackeras hårt och alltid vara i numerärt underläge? I så fall sök USA:s svåraste jobb som nyss blivit ledigt.

Juan Williams, den enda liberalen på Fox News succé-talk-show The Five, lämnar nu sin tjänst. Trots att jobbet innebär en gigantisk utmaning så väntas mängder av jobbsökare känna sig kallade.

The Five består av en panel med fem kommentatorer, varav fyra konservativa, som diskuterar aktuella nyheter, politik och kulturella händelser. Entimmesprogrammet hade premiär 11 juli 2011 och sänds måndag-fredag klockan 17.00 på Fox News Channel.

Som den enda vänsterkommentatorn är Juan Williams van vid att bli utskälld på arbetstid inför miljontals TV-tittare dag efter dag och år efter år men nu har han fått nog. Orsaken är att han tröttnat på att pendla in till New York och nu ska distanssändningarna snart ersättas av vanliga studiosändningar igen.

The Hardest job in cable news

Som den enda liberalen är hans roll i The Five otroligt viktig och frågan är nu vem som ska ta över ”the Hardest job in cable news”. Hemligheten bakom The Five är att de fem karaktärerna har en gemytlig men samtidigt slagkraftig stil som TV-tittarna älskar.

-Det var mer som ett samtal inom en familj. Poängen var att man skulle bli betuttad i karaktärerna, menar Juan Williams enligt Politico.

Liknande succéprogram tidigare i USA har varit Public Televisions “The McLaughlin Group,” CNN:s “Crossfire” och ABC:s “The View”.

The Fives speciella stil som skiljer sig från övriga TV-shower och som bidragit till succén är dess övertydliga struktur, humorinslag, djurklipp a la feel good och inslag om de fem kommentatorerna personliga liv. Programmet har liksom blivit ett måste – något som ger abstinensbesvär om man missar det, förklarar Politico.

[yop_poll id="135"]