UPPMÄRKSAMMAT UTTALANDE: Ifrågasätter diktatorns existens

2022 10 31

Ukrainas militära underrättelsechef Kyrylo Budanov hävdar att Rysslands diktator Vladimir Putin har tre dubbelgångare.

I en intervju med brittiska Daily Mail ifrågasätter Budanov om Putin fortfarande är i livet.

– Den stora frågan är om den verklige Putin fortfarande existerar? säger han till tidningen.

Spionchefen hävdar att Vladimir Putin har tre dubbelgångare som har genomgått plastikkirurgi för att efterlikna den ryska diktatorn. Enligt Budanov används dubbelgångarna för att täcka upp för Putin eftersom diktatorns anfallskrig i Ukraina har misslyckats.

Han hävdar att Kreml tidigare har använt sig av dubbelgångare vid ”speciella tillfällen”, men att det numera är en ”vanlig praxis”

– Vi har identifierat tre personer som brukar dyka upp. Alla genomgick plastikkirurgi för att se likadana ut, säger Budanov till Daily Mail.

Han tillägger:

– Det enda som avslöjar dem är deras längd. Även gester, kroppsspråk och öronsnibbar skiljer dem åt eftersom det är unikt för varje person.

Underrättelsechefen går så långt som att hävda att Putin har försvunnit från offentligheten helt och hållet. Om det beror på hälsoskäl eller en maktkamp i Kreml vill Budanov inte svara på.

”Skrämmande”

Ukrainas militära underrättelsechef vill däremot besvara frågor som handlar om kriget.

I takt med att Ukraina börjat pressa tillbaka de ryska ockupanterna har Moskva blivit allt mer desperata i sin krigsföring. Terrorbombningar mot civil infrastruktur i ukrainska städer är återigen vardagsmat.

Samtidigt fortsätter Moskva att skramla med sina kärnvapen. Hotet från Putin och högsta ledningen i Kreml är återkommande.

– Det är skrämmande, erkänner Kyrylo Budanov i intervjun med den brittiska tidningen.

– Men om du studerar när de börjar hota med dem, så ser man en tydlig korrelation. När allt går dåligt för Ryssland börjar de skrika: ”Vi kan använda kärnvapen”.

Ukrainsk framgång kommer skapa stora svallvågor

Dagarna börjar bli kyligare i östra Ukraina. Många experter har förutspått att kriget kommer att gå in i en lugnare period under vintern.

Men Ukrainas underrättelsechef tror på en stor ukrainsk framgång den närmaste tiden – befrielsen av den viktiga staden Cherson i södra Ukraina.

Kyrylo Budanov förutspår att en ukrainsk seger i slaget om Cherson kommer att få betydande konsekvenser för den ryska regimen.  Han beskriver det som en enorm prestigeförlust för den ryska krigsmakten.

– Vi tror att ett sådant scenario skulle få allvarliga konsekvenser för opinionen i hela det ryska samhället, säger Budanov till Daily Mail.

Foto: President of Russia Office

Text: Redaktionen