Trump ska kampanja i Alaska

2021 03 14

Alaskas Trumpkritiska senator Lisa Murkowski kan vänta sig en rekordsmutsig valkampanj inför hennes omval 2022.

Hon var en av sju republikaner i senaten som röstade ja till att fälla Trump i hans andra riksrätt tidigare i år och nu går Trump ut och lovar att kampanja mot henne – på plats i Alaska.

– Jag kommer under inga omständigheter att stödja den misslyckade kandidaten från Alaska, Lisa Murkowski. Jag vet inte var andra kommer att vara nästa år men jag kommer att vara i Alaska och kampanja emot en illojal och mycket dålig senator, uppger Donald Trump.

Murkowski har suttit i senaten sedan 2002 och är den enda av de 7 som röstade nej till Trump vars mandatperiod går ut nästa år. Alaskas primärvalssystem gynnar dock Murkowski eftersom de fyra bästa från alla partier går vidare till en andra omgång i senatsvalet. Men andra ord blir det ingen klassisk kamp mellan två republikanska toppkandidater i partiets primärval.

ANALYS

Trump lär bli en stark kraft i mellanårsvalen 2022. Samtidigt riskerar han att förstöra för Republikanerna och knuffa partiet ännu längre ut till höger om han kampanjar för republikaner som ligger alltför långt till höger för att attrahera moderata storstadsväljare. Det blir en balansgång som ingen vet var den kommer att sluta.

[forminator_poll id="1225"]