Trump-igaste politikern i sexskandal

2021 05 09

Republikanske kongressledamoten Matt Geatz, 38 år från Florida, nekar till en rad allvarliga sexanklagelser som riskerar att pulverisera hans karriär.

Han är känd som en av Trumps närmast allierade och lyfter på sin webbsida fram att han gläds över att kallas “The Trumpiest Congressman” men efter sexskandalen uppger nu amerikanska medier att Donald Trump uppmanats av rådgivare att dumpa Matt Geatz från sin vänskapskrets.

Kongressledamoten anklagas för att ha brutit mot federala sexköpslagar och för att ha haft en relation med en 17-åring som han skall ha betalat för att resa med honom. Men en stridslysten Matt Gaetz hävdar att han inte är kriminell och att han absolut inte tänker avgå.

– För det första, jag har aldrig någonsin betalat för sex. För det andra, som vuxen har jag aldrig legat med en 17-åring, skriver Gaetz i en insändartext i Washington Examiner.

New York Times uppger att en pågående utredning tittar närmare på SMS och kvitton samt påståenden att Gaetz rekryterade kvinnor på Internet för att få sex i utbyte mot pengar och presenter. Även innan den nu pågående utredningen inleddes gick det rykten om Gaetz på Capitol Hill enligt Politico. Han ska ha skrutit om sina sexäventyr och visat bilder och videor med nakna kvinnor för kollegor precis utanför kongresskammaren.

– Jag är en kongressledamot, inte en munk och verkligen inte en brottsling, betonar Gaetz till Examiner och indikerar att det gick livat till förr.

– Min livsstil förr i tiden kanske var annorlunda mot hur jag lever idag. Men den var inte och är inte olaglig. Mitt personliga liv är och har alltid spenderats på min egen fritid och med mina egna pengar, framhåller han.

[yop_poll id="23"]