Tre ungdomar döda i trafikolycka – Bilen började brinna

2021 11 01

En trafikolycka i Västergötland i går kväll slutade i tragedi när bilen började brinna och tre personer förlorade livet.

Det var på söndagskvällen larmet kom att en bil hade kört av vägen mellan Göteborg och Borås, närmare bestämt gamla riksväg 40 i Bollebygds kommun i höjd med Hultafors.

Kraschat ut i skogen

Föraren hade av okänd anledning tappat kontrollen över bilen som har kraschat ut i den intilliggande skogsterrängen. Det var inledningsvis oklart hur många passagerare som befann sig i bilen och flera ambulanser och fem enheter från räddningstjänsten skickades till platsen.

Det stod snabbt klart att läget var allvarligt och förutom att bilen hade fattat eld så hade även skogsterrängen intill bilen börjat brinna.

Mycket tragiskt slut

I natt kunde polisen meddela att olyckan fått ett mycket tragiskt slut. Tre ungdomar förlorade livet och de var omkring 15 – 20 årsåldern och hemmahörande i Sjuhäradsområdet kring trakten där olyckan inträffade.

– Anhöriga är underrättade. Vi har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik för att kunna driva utredningen framåt där, uppger vakthavande befäl Magnus Schildt vid Polisregion Väst till Sveriges Radio P4 Sjuhärad.

Flera vittnen ska höras

– Bilen ungdomarna färdades i är beslagtagen och ska genomgå en teknisk undersökning. Vi ska höra flertal vittnen som har uppmärksammat den här färden och sen får vi se vad den tekniska undersökningen visar, säger polisens vakthavande befäl Magnus Schildt.

På Bollebygd kommuns webbsida framgår att kommunen tillsammans med Svenska Kyrkan öppnat församlingshemmet för de som vill komma.

Foto: K. Wurth