CNN:s toppchef tvingas avgå

2022 02 02

CNN:s chef Jeff Zucker säger upp sig omgående efter att en kärleksaffär uppdagats 

CNN lämnade det häpnadsväckande beskedet om Zuckers avgång under onsdagsmorgonen. Zucker har varit chef för CNN sedan 2013.

Kärleksaffär med marknadschefen 

Zucker och marknadschefen Allison Gollust har jobbat med varandra i nästan två decennier och genom åren har de stigit i graderna tillsammans. 

Förhållandet har utvecklats under åren 

– Jag borde ha avslöjat det när det började, men det gjorde jag inte. Jag hade fel. Som ett resultat av det avgår jag idag, säger Zucker i ett memo till sina anställda.

Uppdagades under en annan utredning

Zuckers tillkännagivande av relationen kom ungefär två månader efter att han avskedat ankare Chris Cuomo grund av sexuella trakasserier.

Chockvågor över hela branschen 

Zuckers avgång skakade om hela branschen. CNN-anställda hade ingen aning om vad som skulle hända innan Zucker plötsligt meddelande sin avgång via E-post. 

Kommer inte att lämna CNN

Gollust säger i ett eget uttalande till CNN att hon inte kommer lämna organisationen, men hon ångrar att relationen kom fram på det här sättet.

– Jeff och jag har varit nära vänner och professionella partners i över 20 år. Nyligen förändrades vårt förhållande under COVID. Jag beklagar att vi inte avslöjade det vid rätt tidpunkt. Jag är otroligt stolt över min tid på CNN och ser fram emot att fortsätta det fantastiska arbete vi gör varje dag, säger hon.

Text: Redaktionen

Foto: CNN Visitor